Cursussen


Vrijdag,
18 Oktober 2019

 

  Actualiteiten Strafrecht

Actualiteiten Strafrecht

28 november 2019

10.00 - 17.30

Inschrijven Terug Download PDF 

Cursusomschrijving

De heer Janssen zal aan de hand van casusposities actuele ontwikkelingen inzake de voorlopige hechtenis bespreken. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als: schorsingsmodaliteiten, borgstelling, insluitbevoegdheden naast de reguliere inverzekeringen inbewaringstelling en eisen van Europees recht.

De heer De Roos behandelt andere actuele ontwikkelingen in het strafprocesrecht met het accent op de rol van de raadsman en de bewijsmotivering.

 

Docenten

De heer mr. G.P.C. Janssen is al vele jaren vicepresident en voorzitter van de meervoudige strafkamer in de rechtbank Amsterdam. Hij heeft ervaringen op het gebied van grote strafzaken zoals de moord op agente Cevat en de zaak tegen Geert Wilders. Naast zijn rechterschap doceert hij voor instellingen zoals het SSR, het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht en geeft hij verschillende trainingen aan rechters en advocaten. Een van zijn specialismen is voorlopig hechtenis.

De heer prof. mr. T. de Roos studeerde rechtsgeleerdheid aan de VU te Amsterdam en werkte als advocaat te Amsterdam, als hoogleraar strafrecht aan de universiteit van Maastricht, Leiden en Tilburg, en als raadsheerplaatsvervanger in het hof Den Bosch. Hij heeft diverse nevenfuncties, waaronder voorzitter van Restorative Justice Nederland (RJN) en voorzitter van de Permanente Commissie van deskundigen Vreemdelingenrecht, asiel- en strafrecht (commissie Meijers, gericht op de EU). Hij publiceert regelmatig over diverse onderwerpen die de strafrechtspleging raken.

 

 

Datum: 28 november 2019

Tijd: 10.00 - 17.30 uur

Locatie: Van der Valk Hotel Schiphol (A4)

Prijs: € 425 ex. btw, incl. lunch en cursusmateriaal