Cursussen


Dinsdag,
11 Augustus 2020

 

  Actualiteiten en getuigen in het strafprocesrecht

Actualiteiten en getuigen in het strafprocesrecht

10 december 2020

10:00 - 17:30

Inschrijven Terug Download PDF 

Cursusinhoud

Actualiteiten

In deze cursus worden in de eerste plaats recente ontwikkelingen (wetgeving en jurisprudentie) op het gebied van het strafprocesrecht besproken. De strafadvocaat is hierdoor weer op dehoogte van trends en ontwikkelingen en kan hier zijn voordeel mee doen in een concrete strafzaak. Ook wordt aandacht besteed aan de veranderingen die aanstaande zijn door Modernisering Strafvordering en de gevolgen hiervan voor de verdediging.

 

Verdieping

Vervolgens wordt ingegaan op het thema getuigen in het strafproces. De actuele stand van zaken in de jurisprudentie wordt besproken rondom het doen van een gemotiveerd verzoek tot hethoren van getuigen en het gebruik van getuigenverklaringen voor het bewijs. Doel van dit deel van de cursus is onder meer zo effectief mogelijk verzoeken te doen tot het horen van getuigen in strafzaken. Bovendien worden op dit gebied allerlei tips en trucs meegegeven. Eveneens wordt in dit deel van de cursus veel tijd besteed aan het gebruik van getuigenverklaringen voor het bewijs in strafzaken. Veel handvatten worden geboden om verweer te voeren op de betrouwbaarheid van een getuigenverklaring en de mogelijkheid om deze voor het bewijs te gebruiken.

 

Spreker

Dhr. mr. dr. S. (Sven) Brinkhoff is als universitair hoofddocent straf(proces)recht verbonden aan de Open Universiteit. In 2014 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar het gebruik van en de controle op startinformatie in het strafprocs. Naast zijn werk op de universiteit heeft hij als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Arnhem en de Rechtbank Amsterdam gefungeerd. Momenteel is hij actief als raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch. Tevens is hij hoofdredacteur voor de Beroepsopleiding Advocatuur en trainer bij de SSR.

 

Datum: 10 december 2020

Tijd: 10:00 - 17:30 uur

Locatie: Van der Valk Hotel Schiphol (A4)

Prijs: vóór 15 oktober €425,- ex. btw, incl. lunch en curusmateriaal