Cursussen


Dinsdag,
11 Augustus 2020

 

  Actualiteiten strafrecht (2)

Actualiteiten strafrecht (2)

2 oktober 2020

10:00 - 17:30

Inschrijven Terug Download PDF 

Cursusinhoud

Dhr. Janssen zal aan de hand van casusposities actuele ontwikkelingen inzake de voorlopige hechtenis bespreken. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als:

- Schorsingsmodaliteiten

- Borgstelling

- Insluitbevoegdheden naast de reguliere inverzekeringen- en inbewaringstelling

- Eisen van Europees recht

 

Dhr. De Roos behandelt andere actuele ontwikkelingen in het strafprocesrecht met het accent op de rol van de raadsman en de bewijsmotivering.

 

Sprekers

Dhr. mr. G.P.C. Janssen is al vele jaren senior rechter en voorzitter van de meervoudige strafkamer in de rechtbank Amsterdam. Hij heeft ervaring op het gebied van grote strafzaken zoals de moord op agent Cevat en de zaak tegen Geert Wilders. Naast zijn rechterschap doceert hij voor instellingen zoals de SSR en geeft hij verschillende trainingen aan rechters en advocaten. 1 van zijn specialismen is voorlopige hechtenis.

 

Dhr. prof. mr. T. de Roos studeerde rechtsgeleerdheid aan de VU te Amsterdam en hij werkte als advocaat te Amsterdam, als hoogleraar strafrecht aan de universiteiten van Maastricht, Leiden en Tilburg en als raadsheer-plaatsvervanger in het hof Den Bosch. Hij heeft diverse nevenfuncties, waaronder voorzitter van Restorative Justice Nederland (RJN) en voorzitter van de Permanente Commissie van deskundigen Vreemdelingenrecht, asiel- en strafrecht (commissie Meijers, gericht op de EU). Hij publiceert regelmatig over diverse onderwerpen die de strafrechtspleging raken.

 

Datum: 2 oktober 2020

Tijd: 10:00 - 17:30 uur

Locatie: Van der Valk Hotel Schiphol (A4)

Prijs: vóór 15 september €425,- ex. btw, incl. lunch en cursusmateriaal